آموزش تبدیل عکس به فایل لیزر

شما در این آموزش بهترین نکته‌ها در مورد حکاکی چهره و عکس را خواهید آموخت و به راحتی می‌توانید به ساخت بالبینگ بپردازید.
آموزش‌هایی که تاکنون در جایی نخوانده‌اید، پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
در آخر نیز اگر انتقاد، پیشنهاد یا نظری دارید حتما با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست

مقدمه
حکاکی چهره و عکس توسط دستگاه لیزر، یکی از هنرهای این صنعت محسوب می شود.
و اگر دستگاه و نرم افزار لیزر شما حکاکی عکس را پشتیبانی کند، به راحتی می توانید از این ویژگی استفاده نمایید که البته این مورد کافی نیست و نیاز به آموزش دارد. (در هر صورت به این نکته توجه کنید که مقدار زیادی از کیفیت خروجی کار بستگی به تنظیم بودن دستگاه، مادربرد، لنز و آینه‌ها دارد )
پس ما در این مقاله ترفندهایی که با استفاده از آن‌ها می‌توانید خروجی حرفه‌ای تری ارائه نمایید، با شما به اشتراک گذاشته ایم.
در این مقاله سعی خواهیم کرد به شما آموزش هایی ارائه دهیم تا در حکاکی عکس یا چهره حرفه‌ای شوید.

نحوه انتخاب عکس مناسب برای حکاکی

اطلاعات عمومی در نحوه انتخاب عکس برای حکاکی لیزری و تنظیمات متناسب برای دستگاه لیزر:
در مورد انتخاب تصویر باید توجه نمایید، در صورتی که میزان زیادی از عکس خاکستری باشد (عکس با کنتراست بالا)، می‌توان نتیجه‌ی بهتری کسب نمود. (که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد)
همچنین کیفیت و رزولوشن تصویر بسیار مهم است.
توجه داشته باشید، عکس‌های دانلود شده از اینترنت، اکثرا دارای رزولوشن 72 DPI است و چندان مناسب برای حک لیزری نیست و به همین صورت عکس‌های ارسالی از طریق شبکه‌های اجتماعی هم که از طریق گالری ارسال می‌شود و توسط سرورهای آن‌ها، حجم و کیفیت تصویر پایین می‌آید چندان مناسب حک نیست.
پس باید عکس‌های ارسال شده را از طریق فایل دریافت نمود تا محدودیت حجم و کیفیت بر روی تصاویر اعمال نشود و عکسِ با کیفیتی به دست طراح یا اپراتور دستگاه لیزر برسد.
در زیر به صورت تصویری این مورد را در دو اپلیکیشن واتس اپ و تلگرام برای شما مشخص نموده‌ایم:

با توجه به مطالب بالا، پیشنهاد می‌شود برای بهترین خروجی در حکاکی لیزری، حداقل رزولوشن تصویر دریافتی 300 DPI باشد و همچنین در صورت لزوم می‌توان از نرم‌افزار های گرافیکی مثل فتوشاپ نیز برای افزایش DPI تصاویر استفاده نمود که پیشنهاد نمی‌شود. به هر دلیل بهتر است در ابتدا عکس با کیفیتی دریافت کنید.

یک اصل مهم در حکاکی لیزری این مورد می باشد: کم هم زیاد است!
بهترین نتیجه در حکاکی زمانی ایجاد می‌شود که شما متریال‌های مورد استفاده خود را بشناسید و بتوانید طراحی و دستگاه خود را مناسب با آن متریال تنظیم نمایید.

در بیشتر مواقع همکاران برای حک، از پاور بالا استفاده می‌نمایند که این مورد در استفاده از متریال‌های صاف و با بافت نرم چندان خروجی مناسبی ندارد. مثلا در استفاده از چوب یا ام دی اف

دلیل این خروجی بی کیفیت هم می‌توان به این صورت توضیح داد:
چون نقطه‌های حکاکی شده در هنگام لیزر برروی یکدیگر قرار می‌گیرند، از کیفیت کار کم می‌شود. این یعنی چه؟
در این نوع متریال‌ها، به صورت ایده‌آل فقط باید روی سطح کار کمی خراشیده شود و نقطه‌های ایجاد شده بر روی یکدیگر قرار نگیرند تا تصویر واضحی ایجاد شود(به اصطلاح اورلب Overlab نداشته باشند و نقطه ها دقیقا کنار یک دیگر قرار بگیرند.)
پس بهتر است که از پاور با قدرت پایین استفاده نمایید (بسته به نوع متریال) و البته کیفیت و وضوح تصویر نیز عامل موثر دیگری در خروجی کار می باشد.

به طور مثال برای حکاکی برروی فلزی مثل آلومنیومی که در دکوراسیون استفاده می‌شود و یا آن را پرداخت کرده‌اند (آلومینیوم آنودایز شده) می‌توان با رزولوشن 600 تا 1000 DPI (نقطه در اینچ) حکاکی صورت گیرد زیرا در این متریال به علت سختی سطح آلومینیوم، تداخل نقاط در زمان حکاکی وجود ندارد و اورلب Overlab صورت نمی‌گیرد، چون اصولا سوختگی ایجاد نمی‌شود.
بر همین اساس باید توجه نمود که بر روی چوب یا MDF، رزلوشن 300 DPI کافیست زیرا هنگام بر خورد اشعه لیزر، نقطه‌ی ایجاد شده بزرگتر از نقشی است که باید ایجاد شود. (به علت سوختگی که توسط اشعه لیزر ایجاد می شود)

پس نتیجه می‌گیریم که حکاکی بین 300 تا 500 DPI برای حکاکی چهره برروی MDF مناسب است. زیرا نقاط شطرنجی که در زمان برخورد اشعه با متریال برخورد می‌کند، نباید بر روی یکیدگیر قرار بگیرد تا کیفیت مناسبی در خروجی کار ایجاد شود.

همچنین به این نکته هم توجه کنید که لنز دستگاه لیزر 1.5 اینچ و در درجه بعدی 2 اینچ، در مواردی که برای حکاکی چهره استفاده می‌شود (مثلا بالبینگ) بهترین نتیجه را خواهد داد.
البته به جز مواردی که باید خروجی کار از دور مورد توجه قرار گیرد و جزییات، چندان اهمیتی ندارد که در غیر از این مورد می‌توان از لنز 2.5 اینچ استفاده گردد.
لنز بزرگتر باعث می‌شود که در وقت و زمان حکاکی صرفه جویی شود ولی به همان نسبت نیز از جزییات حکاکی نیز کم می‌شود و اصلا پیشنهاد نمیشود که برای حکاکی با جزییات بالا از لنز بزرگتر از 2 اینچ استفاده شود.

مقدار پاور و سرعت دستگاه برای هر متریال در زمان حکاکی!

شما می‌توانید با این تست ساده که در زیر توضیح داده ایم قدرت و سرعت مورد نیاز برای هر متریال را بدست آورید.
در این روش، طرحی که به صورت گردینت طراحی شده و عکس و فایل آن در زیر موجود است را به عنوان تست برای حکاکی بر روی متریال مورد نظر خود آماده کنید و حکاکی را انجام دهید.
اگر بعد از حکاکی با این تست مشاهده نمودید که کار شما از حد معمول تیره‌تر است، مقدار پاور را کم کنید یا سرعت را بی‌افزایید.
همچنین اگر از مقدار مورد نیاز شما روشن‌تر بود، مقدار پاور را افزایش یا سرعت را کاهش دهید.

پس به این صورت عمل نمایید:
ابتدا مقاله را تا انتها بخوانید و سپس فایل پایین را دانلود و در نرم افزار کورل باز کنید.

و برای اینکه بتوانید از فایل بالا استفاده نمایید، ابتدا باید طبق آموزش زیر آن را در نرم افزار کورل دراو به بیت مپ تبدیل کرده تا برای حکاکی آماده شود.
هم اکنون با توجه به عکس زیر، مراحل گفته شده را انجام دهید:

تبدیل فایل گردینت برای تست تنظیمات حکاکی

بعد از انجام مراحل بالا، پنجره جدیدی که در عکس زیر مشاهده می‌کنید باز شده، حال با توجه به متریال شما برای حکاکی و توضیحاتی که در پایین‌تر ارائه شده، متد یا الگوریتم مورد نظر را تغییر دهید تا فایل تست شما آماده شود.

آموزش حکاکی عکس با دستگاه لیزر

الگوریتم حکاکی Ordered Dithering برای چه مواردی استفاده می‌شود:

تبدیل عکس به بیت مپ برای حکاکی با لیزر

در این نوع متد از ساختاری شطرنجی و منظم استفاده شده.
بعد از انتخاب این گزینه، تصویر به صورت نقطه‌های شطرنجی لیزر می‌شود و هر چه مقدار تیرگی بیشتر باشد،بدون تغییر در چگالی و تراکم در تعداد، فقط نقطه‌ها بزرگ‌تر می‌شوند و عملیات لیزر صورت می گیرد.
در عکس زیر به صورت کامل مشخص شده و شما می‌توانید تفاوت ها را ببینید:

تبدیل عکس برای حکاکی

این موردی که توضیح داده شد، برای متریال هایی استفاده می شود که حک راحتی دارند، منظور این است که تداخل نقطه‌ها وجود ندارد و نقطه‌های حکاکی شده‌ای بزرگ‌تر از سایز معمول خود را به وجود نمی‌آورند.
مثل آلومینویم

الگوریتم حکاکی پراکندگی نامتقارن (Stucki, Jarvis) چه مواقی باید استفاده کنیم:

تبدیل عکس به فایل لیزر

در این الگوریتم از یک ساختار شطرنجی آشفته استفاده شده و نقاط تیره‌تری نسبت به مدل قبلی دارد.
تیرگی در این روش با تراکم و تعداد نقطه‌ها کم و زیاد می‌شوند و مخالف مدل قبلی، اندازه‌ی نقطه تغییری نمی‌کند.
در عکس زیر می‌توانید دقیقا تفاوت را ببینید:

آماده سازی عکس برای برش لیزر

از این روش می‌توان برای متریال‌هایی که حکاکی لیزری بر روی آن‌ها دشوار است استفاده نمود. (چوب، چرم، شیشه)
یا حتی برای عکس‌هایی که جزئیات زیادی دارند. (عکس حیوانات، سبک‌های معماری)
و باید توجه داشت که این روش حکاکی، کنتراست تصویر را بالا می‌برد.

این الگوریتم‌ها در اکثر نرم‌افزار های گرافیکی که می‌توان عکس را برای حکاکی آماده کرد وجود دارد ک در بالا ما مثالی از کورل دراو برای شما آورده‌ایم

نتیجه گیری
شما در این آموزش با انواع ترفندهای حکاکی آشنا شدید.
یاد گرفتید به چه صورت عکس‌های مناسب حکاکی لیزری را انتخاب کنید.
نحوه‌ی دریافت عکس برای حک از شبکه‌های اجتماعی به چه صورت باشد تا از کیفیت آن کاسته نشود.
کدام لنز یا عدسی مناسب دستگاه شما می‌باشد.
سرعت و پاور دستگاه لیزری مناسب حکاکی برای هر متریال چه مقدار است.
از چه الگوریتمی برای حکاکی بر روی پلکسی و از چه الگوریتمی برای حکاکی بر روی ام دی اف استفاده نماییم و اینکه اگر جزییات عکس زیاد بود، طراحی باید به چه نحوی صورت بگیرد.

در نهایت باید این مورد را یاداوری کنیم که برای خروجی عالی و بی نقص در حکاکی چهره و عکس یا ساخت بالبینگ نیاز به تجربه‌ی اپراتور دستگاه می‌باشد، از این بابت که هر دستگاهی از نظر قدرت تیوب و سرعت اسپیندل ها متفاوت است و این شما هستید که بر اساس تجربه‌ی کار با دستگاه می‌توانید بهترین پاور و سرعت را انتخاب نمایید.
پس چندین بار تست و خطا انجام دهید و یا حتی عدسی 1.5 اینج مخصوص حکاکی تهیه کنید، چندین بار طراحی کنید و طرح را تغییر دهید تا به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

خلاصه:

آموزش حکاکی چهره روی پلکسی و ام دی اف MDF

برای حکاکی چهره روی پلکسی، ادیت و ویرایش عکس خیلی مهمتره تا تنظیمات.

حکاکی با تیوب ۸۰ وات بهتر از تیوب ۱۰۰ یا ۱۲۰ هست. و همونطور که بالا گفته شد لنز یا همون عدسی 1.5 اینچ یا پایینتر، برای اینکار خیلی بهتره

توی برنامه photograv فتوگریو گزینه هایی وجود داره مثل wood یا acrylic و گزینه های دیگه ای که هر کدوم برای متریال خاصی مثل حکاکی چوب یا حکاکی پلکسی و غیره کاربرد داره.

نکته ی دیگه هم این هست که برای حکاکی روی چوب تیره مثل ونگه ..هرچقدر توان کمتر باشه، کیفیت حکاکی بهتر میشه

قبل از اینکه عکس رو وارد برنامه فتوگریو کنیم باید اول با یه نرم افزار ادیت عکس مثل فتوشاپ عکس رو ادیت زد و رنگ هاش رو تنظیم کرد.
مثلا نه خیلی روشن باشه نه خیلی تیره، باید یه تعادل توی عکس درست کنیم.
اگر روی پلکسی می خوایم حک بزنیم و چون عکس باید به حالت نگاتیو خروجی بگیریم، چهره نباید خیلی سفید یا روشن باشه ، باید یکم تیره اش کنیم تا پستی و بلندی چهره بیشتر مشخص بشه و توی حک هم بشه تشخیص داد.

آموزش ویدیویی حکاکی پلکسی:

توضیحات ویدیو:

اول عکس رو وارد فتوشاپ کنید.
کلیدهای ctrl+M رو بزنید تا پنجره تنظیم رنگ و کنتراست عکس براتون باز بشه.
می تونید از داخل گزینه هایی ک داره فیلتر رنگ هم اعمال کنید و کلا رنگ عکس رو تنظیم کنید و اگر عکس می خواید روی پلکسی حک بشه عکس رو روشن کنید مثل کاری که توی فیلم انجام میشه.

چون که روی پلکسی قراره حک کنیم، هرچی روشنایی عکس بیشتر باشه مقدار حک هم بیشتره.
فقط به اندازه ای روشن نکیند ک جزئیات عکس از بین بره.

بعد از اون عکس رو وارد فتوگریو می کنم
رزولوشن عکس رو 300 بزارید و سایز عکس رو متناسب با سایز کارتون بزارید.
اینجا من میزارم 16 طول و 9 عرض چون پلکسی ک دارم این سایز هست.

بعد که تنظیمات رو انجام دادیم و خروجی عکس رو گرفتیم، داخل برنامه ی دستگاه که در اینجا از آردی ورک استفاده می کنیم، سرعت 300 و قدرت 15 رو می زاریم.

اگر قدرت رو بیشتر بزارید به طبع عمق بیشتری رو حک میزنه، ولی اگه قصد ساخت بالبینگ رو دارید بیشتر از این قدرت رو بالا نبرید که عمق حکاکی هم زیاد بشه، چون در این صورت نور کامل رد نمیشه و ممکنه بعضی از جاهای عکس تاریک بشه و کار رو زشت کنه

و این هم نتیجه ی کار حکاکی آموزش داده شده روی پلکسی

قسمت خلاصه توسط همکار خوبمون آقای بارودکو آماده شده که ازشون تشکر می کنیم
اگه نیاز به آموزش ویدویی بهتری دارید، توی نظرات بنویسید تا براتون به صورت حرفه ای تر آماده کنیم

18 دیدگاه برای این صفحه ثبت شده است. نظر شما چیست؟

  1. Esmaiil گفت:

    سلام ممنون از راهنمایی خوب شما..🙏
    برای حکاکی روی فندک و دستبند چه نمونه دستگاهیی بگیرم که خوب باشه ..

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود خدمت شما
      پیشنهاد میشه از دستگاه فایبر استفاده کنید و برای نوع و مدل از دوستان تعمیر کار و تکنسین سوال کنین

  2. نیما گفت:

    سلام خسته نباشید…عکسی رو داخل فوتوگراو وارد میکنم تمام تنظیمات رو به درستی وارد میکنم اما موقع ذخیره کردن به صورت نگاتیو سیاه و سفید ذخیره میشه…ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. گروه پانته گفت:

      اگه منظورتون رو درست متوجه شده باشم، مطابق عکس پایین و بسته به متریال مورد استفادتون این گزینه رو خاموش یا روشن کنین:

      مشاهده عکس

  3. آزاده محمدی گفت:

    سلام ممنون از توضیحاتتون
    من میخوام روی طلا حک چهره بزنم اما درست درنمیاد
    همه راه هایی که میشد رو امتحان کردم دیگه نمیدونم چه کنم

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود
      مشخصات دستگاه و نوع لنزی که استفاده میکنید رو بفرمایید؟

  4. REZA HD گفت:

    با سلام و تشکر فراوان بابت اموزشی ک توی این صفحه گذاشتین.آقا برا حکاکی روی ورق “مولتی استایل” چ آموزشی هست؟

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود
      حک روی مولتی هم به همین صورت هست، فقط اینکه نباید نگاتیو بشه

  5. کیوان عرشی گفت:

    سلام . ممنونم از توضیحات خوب و مفید شما

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود
      ممنون از نظر خوب شما

  6. مجید گفت:

    سلام تصویر من در حکاکی بصورت باندهای دوسانتی کمرنگ وپررنگ با اختلاف 10درصد حک میشه
    کیفیت خوبه فقط نمیدونم این مشکل رو چکار کنم میتونید راهنمایی کنید؟

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود
      متوجه مظورتون در مورد باند های دو سانتی نشدم.. باید بیشتر و دقیق تر توضیح بدید

    2. رضا طلایی گفت:

      خوندم مقالتونو عالی بود ولی اگر همین موارد رو تو ویدئو نمایش بدین ب ترتیب و اهسته ک کامل دیده شن همه حرکاتتون عالی میشه بازم مرسی از تیم خوبتون

      1. گروه پانته گفت:

        سلام و درود
        ممنون از نظر خوب شما
        سعی مکینیم ویدیو نیز قرار بدیم تا این آموزش بهتر قابل استفاده باشه

  7. علی گفت:

    سلام وقت بخیر ،من میخوام طراحی حرفه ای عکس روی سنگ مزار رو یاد بگیرم ،چیکار کنم ،آیا شما آموزش دارید ممنون میشم جواب بدید.

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود
      آموزشش به صورت کلی چیزی هست که برای حک چهره بر روی پلکسی گفته شد توی همین مقاله، ولی طبیعتا باید با سرعت و قدرت متفاوتی دستگاه رو برای سنگ تنظیم کنید
      به صورت تخصصی تر در آینده یه مقاله ای قرار میدیدم انشاالله

  8. جواد یونسی نشلجی گفت:

    سلام، خسته نباشید، نحوه آماده سازی عکس چهره برای حکاکی روی سنگ گرانیت مشکی به چه صورتیه؟ ممنون

    1. گروه پانته گفت:

      سلام و درود. انشاالله این اموزش رو هم به زودی اضافه می کنیم ولی در جریان باشید که آماده سازی عکس برای حکاکی لیزر روی سنگ نیز، مشابه پلکسی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *